Evolution

Normalt handler Playmobil verdenen ikke om livet efter døden. Der findes ingen rustvogn i sortimentet. Der findes sygehuse, men ingen sygdomme som ikke kan kureres. Playmobil handler heller ikke om reproduktion; der findes børn, men ingen babyer. Og hvem har nogensinde set en nøgen playmo? Til gengæld kan man indkøbe Noahs ark, så på en måde forholder man sig altså til racernes oprindelse og overlevelse.
Derfor undrer det mig såre at finde et kranium imellem alle de ‘levende’ playmobiler. Og det mest mærkelige er, at kraniet tilsyneladende ikke tilhører racen af moderne playmobil-‘mennesker’. Der er uden tvivl tale om et væsen med et større hovedomfang og et langt mere markeret kæbeparti. Det ligner til forveksling en homosapiens.

evolution1.jpg

Og så:

evolution2.jpg

Her er tilsyneladende tale om et skelet, der er mere nært beslægtet med playmo-racen. Der er dog stadig et rudiment af en næse og et overudviklet tandsæt.
Spørgsmålet er nu, om homo-playmo er en slags fremtidsvision, det næste trin i evolutionen. En forfining af menneskeracen? Er playmo folket vores udviklingsmæssige endestation?
Darwin hjælp mig her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *